Kotisivujen suunnittelu

Kotisivujen tärkeimpiä tehtävä on kasvattaa yrityksesi myyntiä. Sivusi pitää esitellä tarjoamasi palvelu tai tuote selkeästi ja tehdä sen ostaminen helpoksi.

Teen kotisivuistasi optimoidun myyntikoneen jolla edistät oman yrityksesi liiketoimintaa ja annat hyvän kuvan asiakkaillesi. Toteutan sivustot helposti itsesi ylläpidettävillä alustoilla sen mukaan, miten laaja tai haastava sivustosi on. Käytän WordPress, Weebly sekä Duda alustoja, jotka ovat turvallisia ja helppoja ylläpitää.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi on tällä hetkellä omassa toiminnassani kiinnostavinta aluetta, samalla haastavinta. Hakukoneoptimointi eli Search Engine Optimization (SEO) tarkoittaa nettisivujen optimointia niin, että ne keräävät mahdollisimman paljon orgaanista eli ilmaista liikennettä hakukoneiden, kuten Googlen kautta.

Tärkeää olisi saada sivusi relevanteilla hakusanoilla Googlen etusivulle, sillä se kerää 90% iikenteestä. 

Hakukoneoptimointi

  • lähes 90 % kaikista netin käyttäjistä aloittaa tuotteen tai palvelun etsimisen hakukoneista.
  • 90% lukee vain hakutuloksien ensimmäisen sivun. Mikäli et yllä kärkisijoille, sivujasi ei löydä käytännössä kukaan.
  • Hyvin toteutettuna hakukoneoptimointi on loistava sijoitus, sillä tulokset eivät katoa yhtä nopeasti kuin maksettu mainonta.
  • Mainonta siirtyy huimalla vauhdilla nettiin. Toden näköisesti useat kilpailijasi jo sijoittavat hakukoneoptimointiin.

Mutta vaikka kilpailijasi löytyisivätkin hakukoneiden etusivulta, ei se tarkoita sitä ettetkö sinä pääsisi sinne. Hakukoneoptimointi on jatkuvaa kilpailua ja siihen vaikuttaa teknisen toteutuksen lisäksi moni muu asia;

  • viihtyvätkö tulijat sivuillasi
  • on sisältö kävijän mielestä hyödyllistä
  • linkit sivuillesi
  • ennen kaikkea, onko sivut optimoitu oikeille hakusanoille

Sähköpostimarkkinointi

Sähköpostimarkkinointi mielletään usein pelkästään roskapostin lähettelyyn, vaikka oikein toteutettuna se on enemmänkin asiakaspalvelua. Jos hankit sattumanvaraisen postituslistan ja lähettelet sinne pelkästään tarjouksia, niin ei ole odotettavissa kovinkaan kummoisia tuloksia.

Sähköpostimarkkinointi on lähes ilmainen tapa tehdä myyntiä ja vahvistaa asiakassuhdetta. Se on yhä kustannustehokkain markkinointitapa, sillä sähköpostia käyttävät kuitenkin vielä melkein kaikki. Roskapostittajat ovat tosin madaltaneet kynnystä erota listoilta ja deletoida suoraan kaikki mainosposteilta näyttävät viestit.  Siksi kannattaakin pyrkiä antamaan lukijalle jotain hyödyllistä tietoa tai neuvoja ja niiden ohessa tarjota silloin tällöin omaa tuotetta tai palvelua.

Markkinointiautomaatio on uusi tapa käyttää sähköpostia, tehdään useamman sähköpostin valmis ketju, joka lähtee purkautumaan kun asiakas tekee jonkun toiminnon nettisivuillasi, esimerkiksi lataa jonkun hyödyllisen oppaan ja antaa samalla sähköpostiosoitteensa. Sähköpostia käytettäessä tulee ottaa huomioon EU:n uusi henkilötietojen käyttöä ja säilytystä koskeva tietosuojalaki, GDPR, joka astuu voimaan toukokuussa 2018.

Hinnasto >

Kun olet päättänyt panostaa internettiin ja haluat sieltä liiketoimintaa, niin ota yhteyttä ja pyydä tarjous, se ei ole niin kallista kuin luulet.