Useimmiten hammassärky johtuu hammasluuhun asti edenneestä hampaan reikiintymisestä, joka aiheuttaa ärsytystä hammasytimen paljon hermoja sisältävään kudokseen. Joskus hammassärkyyn syynä voi olla hampaaseen kohdistunut isku tai hammasytimeen saakka ulottuva paikka. Usein tulehduksen seurauksena syntyy hampaan kovakudoksen ympäröimään onteloon painetta aiheuttavaa turvotusta. Hoitamaton tulehdus pääsee etenemään juurenkärjen ulkopuolelle ja leukaluuhun syntyy tulehduspesäke, johon kertyvä märkä aiheuttaa hammaskipua.

​Vaikka hammassärky helpottaisikin, sen syy on aina aiheellista selvittää. Kannattaa hakeutua varsinaiseen hammashoitoon heti, kun mahdollista. 
Mikäli kivun lisäksi esiintyy selvää turvotusta kasvojen alueella, ota yhteyttä välittömästi hammaslääkäripäivystys Helsinkihttp://www.hammassarkypaivystys.info/

 

Miksi tulehtunut hammas kannattaa aina hoitaa

Hammassärkypäivystys

Tulehtunut hammas saattaa alkaa aiheuttamaan pahan hajuista hengitystä tai tulehdus voi levitä. Tästä on merkkinä kipu ja turvotus tulehtuneen hampaan alueella sekä suurentuneet paikalliset imusolmukkeet.
Tulehtunut hammas

Jos hampaassa on pienikin reikä, se kasvaa itsestään. Sen jälkeen jälkeen hammas menee kuolioon ja juuret tulehtuvat. Sen jälkeen tulehdus voi levitä leukaluun ulkopuolelle tai minne tahansa kehossa aiheuttaen vakavampaa vahinkoa.
Hammastulehdus

Pahimmillaan suusta lähtevät tulehdukset voivat olla todella vaarallisia. Hammastulehduksen päästessä leviämään, märkäpesäke tai paise leviää kaulalle ja pahimmillaan rintalastan alueelle ja silloin se on hengenvaarallinen infektio.

https://www.youtube.com/watch?v=ACFE0g0jOPs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s